^Terug naar Boven

Vijf fanatieke FC Twente supporters kwamen enkele jaren geleden met het idee om een supportersvereniging op te richten, omdat ze tot de conclusie kwamen dat er veel vraag was naar een vereniging in Borne. In veel dorpen en steden in de regio bestonden al vergelijkbare verenigingen en Borne kon uiteraard niet achter blijven. Op 14 Juni 2008 werd zodoende de SV Borne officieel opgericht en het eerste jaar was direct al een groot succes. In het 2e jaar verliep het allemaal iets moeizamer, omdat het werven van leden achterbleef en er te weinig activiteiten werden georganiseerd. Maar van fouten en probleempjes leert men en in het volgende jaar ging iedereen er met goede moed tegen aan. Het 3e jaar was voor SV Borne een erg goed en gezellig jaar. FC Twente speelde een topseizoen (2010/1011) en de vereniging organiseerde leuke busreizen en activiteiten. De vereniging groeide en bloeide in het 4e jaar gestaag door. 

 

Zo werd ook de vriendschap tussen de Ultras van Levante en onze vereniging extra vorm gegeven door een echte Spaanse avond in de zaal van café Platenkamp, waarbij ook de 'leiders' uit Valencia aanwezig waren. Deze vriendschap werd in ons jubileum (5-jarig bestaan) nog eens dunnetjes overgedaan omdat onze club in de Europa League toevallig moest spelen tegen Levante UD. Beide verenigingen organiseerden voorafgaand aan de thuis- en uitwedstrijd een gigantisch feest op hun eigen grondgebied. In Borne waren ruim 50 Spanjaarden van de partij! Het 5 jarig jubileum werd groots afgesloten met een fantastisch feest in de zaal van café Platenkamp. Een liveband, een grote verloting (met o.a. een scooter) en een tafelgoochelaar maakten het feest compleet. Een ander hoogtepunt was het aantal leden: ruim 175! 

 

Het 6e jaar bleek een moeilijk jaar. Door interne problemen onstond er een splitsing tussen de SV Borne en de Borne Fanatics en ging elke partij zijn eigen weg. Het bijna geheel nieuw bestuur had de taak om het (gehalveerde) schip weer in rustiger vaarwater te krijgen en deed dit vol goede moed. Bijna elke uitwedstrijd werd er een busreis georganiseerd, elke maand stond er een activiteit op de agenda en SV Hengelo werd tijdens een voetbal quiz kansloos opzij gezet. De teller van 150 leden kwam ondertussen ook weer in zicht en het gezellige afsluitende jaarfeest voelde als een bekroning op het werk.

 

Mede dankzij het vertrouwen van de vaste leden en de hulp van sponsoren is de SV Borne weer uitgegroeid tot een gezonde en erg gezellige vereniging die ook de komende jaren weer veel leuke dingen voor de leden gaat organiseren. Het 7e seizoen en de toekomst zien er positief uit! 

 

Het bestuur

Sponsors

Ster Sponsors!

mars

LG Banic zwart

Sponsors!

AMtaxi

Barrique

twentschepot

LogoArbe

https://www.boersenlem.nl/

 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.